Over Syl

_MG_2217

Mijn naam is Sylvia Bochem en ik coach enthousiaste vrouwelijke professionals en ondernemers met een druk leven die moeite hebben om hun binnenkant te vertalen naar een kledingstijl die daarbij  past. Ik laat ze ervaren dat kleding veel meer is dan alleen de buitenkant. Door te ontdekken wie jij diep van binnen bent leer ik je hoe je jouw uiterlijk én innerlijk met elkaar verbindt. Weet jij je moeiteloos zelfverzekerd, vrouwelijk, sexy en krachtig te voelen.

Ik help je met
Krachtige (kleding)keuzes maken en stappen zetten
Je intuïtie gebruiken
Je eigenheid bewaren
Staan voor wie je bent
Je 100% JIJ te voelen
Je verlangen verkennen
Je leiderschap laten zien
Scherp zicht krijgen op al je mogelijkheden in kleur, kleding en stijl
In actie komen, zodat je blijft groeien
Zelfvertrouwen vergroten
Zichtbaar worden

Als jong meisje had ik al een enorme passie voor kleuren, stoffen en dessins. Op de modevakschool heb ik kleding leren ontwerpen en op een vakkundige manier leren maken en stylen. In mijn werk als styliste combineer ik mijn interesse in mensen met mijn passie voor kleding. Ik ontdekte dat communiceren vanuit een verzonnen imago niet werkt. Mensen willen echtheid. Ik zelf ook!

Mijn eigen ervaring, en die van mijn klanten, is dat als je aandacht aan je uiterlijk besteedt, je jezelf kracht geeft. Als je er goed uitziet heeft dat een positief effect op je zelfbeeld, je omgeving en op je leven. Ik wil je leren om met andere ogen naar jezelf te kijken, zodat je gaat zien wat er al is, en niet wat er ontbreekt. Ik heb het mijn missie gemaakt om mijn klanten bewust te maken welke energie ze uitstralen en wat ze daar mee kunnen.


Hoe het begon
Voor de oprichting van SylforStyle heb ik als accountmanager bij de gemeente Zeist gewerkt. Daar heb ik me de laatste jaren helemaal over de kop gewerkt. Vervolgens zat ik thuis in mijn joggingbroek op de bank. Ik heb ontslag genomen en de tijd genomen om me af te vragen: Wat vind ik écht leuk? Wat wil ik serieus doen ‘for a living’? Ik heb zelf ervaren wat het met je doet als je niet voor jezelf zorgt. Daar wilde ik iets mee doen. Ik wil zoeken naar wat de persoon in zichzelf ziet, wat zij waard is. Ik kruip als het ware in de huid van mijn klant en geef advies vanuit mezelf, maar wél op de persoon gericht. Zo is het altijd maatwerk.

Ik moedig mijn klanten aan te kleden op basis van echtheid en geen verzonnen imago. Daarom geef ik advies op basis van persoonlijkheid, levensstijl en luister naar de wensen van mijn klant. Zo laat ik je zien wat jou uniek maakt en hoe je dat vertaald naar een eigen kledingstijl. Ik leer je hoe je een garderobe opbouwt die recht doet aan wie je bent. Hoe je zorgt dat jouw uitstraling matcht met hoe je je van binnen voelt.  Zodat je met meer energie, plezier en zelfvertrouwen aan de slag kunt. Mensen willen namelijk jou zien! Verstoppen heeft geen zin meer. Je bent perfect zoals je bent, zet jezelf gewoon in de wereld.


Inspiratie
Neem het moment dat iemand een ruimte binnenkomt en alle hoofden zich naar die persoon omdraaien. Dat komt niet omdat die persoon voldoet aan hét schoonheidsideaal, want dat verschilt per plek op de wereld. Dat mensen zich omdraaien komt door de kracht, de schoonheid, de uitstraling van die persoon. Je kunt het vergelijken met een positieve ‘vibe’. Als je door de stad loopt, botst de ene keer iedereen tegen je op, de andere keer niet. Het ligt er helemaal aan hoe je jezelf op dat moment voelt en ziet. Dat wil ik mensen meegeven: word je bewust van het effect dat je op jezelf hebt en wat je uitstraalt.

Als je jezelf op een bepaalde manier kleed en verzorgt, straal je je intrinsieke waarde uit. Het gaat niet om kleding of mode maar om het effect, om wat je in de spiegel ziet. Mijn intuïtie en gevoel zijn leidend in alles wat ik doe en gebruik dat altijd in mijn adviezen. Ik vind het heel belangrijk om vanuit verbinding met mijn klanten mee te denken en écht contact te maken. Net zoals ik naar mezelf kijk, help ik enthousiaste vrouwelijke professionals en ondernemers zoals jij. Door je te kleden op basis van echtheid, sta je moeiteloos in je kracht en straal je zelfvertrouwen uit en verkoop je jezelf gemakkelijk.

Sinds ik doe wat ik het allerliefste doe, droom ik niet langer over wat mogelijk is, nee, ik maak mijn dromen ook waar. Ik reis veel, en leef en werk helemaal op mijn manier. Ook al wijken die keuzes soms af van wat anderen doen of zeggen.

Meer over mij
Elk jaar woon en werk ik een maand op een heel mooi, uniek plekje in het midden van Frankrijk (Spouze).

Ik houd van wandelen in de natuur en reis graag naar landen als Australië en Noorwegen.

Ook voor een stedentrip of een zonnige bestemming mag je me altijd mee vragen.

Voor pannenkoeken kun je me ’s nachts wakker maken, en voor ijs maak ik een dansje.

Ik ben een luisteraar, raadgever en scherpe vragensteller in één.

Ik kan iemands kern niet alleen zien, maar ik kan het ook heel helder vertalen naar eigenheid en kledingstijl.

Ik lees graag boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ik hou beslist niet van onrechtvaardigheid, rauwe tomaten, mosselen en erwtensoep.

Mijn sterrenbeeld is Stier en volgens Wikipedia klopt mijn beroep; beroepen die geassocieerd worden met Stier zijn: bankier, belegger, kunstenaar, tuinier, decoratie, kleding, entertainment.

En ik kan enorm genieten van lekker eten, een mooie film, een goed gesprek met een glas wijn.


Studie en Werk
HBO Coaching gecombineerd met MDGO Mode & kleding.
Ruim 15 jaar werkervaring in de zakelijke dienstverlening bij grote bedrijven als cliëntadviseur, coach en accountmanager.
Opleiding tot Personal Stylist en kleurtrainingen gevolgd bij Hi Style.
Opleiding voor energetisch therapeut gevolgd bij centrum Puur.
Jarenlang gaf ik coaching on the job bij de gemeente Zeist.

Mooie papieren zeggen niet alles. Veel belangrijker is het resultaat dat ik met jou kan bereiken.

 

Zin om met mij aan de slag te gaan?

 

Wil je meer over mij weten? Lees dan wat anderen over mij zeggen als mens en kledingcoach.