Mariëlle, een goede vriendin van mij, houdt veel van kleding. Ze kleedt zich met zorg en weet er elke dag weer anders uit te zien. Regelmatig krijgt ze complimentjes over haar vrouwelijke kledingkeuze. Toen ze net verhuisd was, kwamen haar collega’s naar haar nieuwe huis kijken. Omdat ze nog geen kledingkast had, hing al haar kleding aan een kledingrek. Een collega vroeg haar “komt alles wat jij draagt alleen van dit rek? waarop Mariëlle bevestigend knikte. Haar collega’s waren verbaasd: Mariëlle die elke dag iets anders aanheeft, heeft helemaal niet zo veel kleding als dat ze dachten.

Het geheim van Mariëlle is dat ze goede kwaliteit koopt en lang met haar kleding doet, en alles wat ze koopt is goed te combineren. Bij Brigitte een andere vriendin van me, is het precies andersom. Ze koopt, wat ik noem, vrijwel alleen ‘losse flodders’. Op zich mooie kledingstukken en accessoires, maar niet goed met elkaar te combineren. Hierdoor heeft ze ‘nooit iets om aan te trekken’. Ze valt vaak op een bepaald ontwerp zonder erbij na te denken hoe én waarbij ze het gaat dragen. Ze kocht bijvoorbeeld laatst een fuchsia sjaal. Prachtig feestelijk item, maar het model en de kleur zijn moeilijk te combineren met haar vooral grijze en donkerblauwe sportieve kleding.

Mijn advies aan Brigitte: blijf mooie dingen kopen, maar bedenk meteen hoe en waarbij je ze kunt dragen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de aanschaf van aparte kleding en basisstukken gelijk op gaat: telkens wanneer je een ‘bijzonder’ kledingstuk of accessoire koopt, koop er ook een basisstuk bij, dat maakt het combineren makkelijker.

Heb jij genoeg van je overvolle kledingkast?
Wil je kledingkeuzes maken die bij jou passen?

Download hier gratis de videoserie “Organiseer je garderobe”.

O nee, denk je nu. Niet weer van die gratis reclametroep waarin niks verteld wordt?
Ha, onderzoek het en laat je verrassen…